Bart Magielse: De basis op orde, maar de beleving maakt het verschil!

Van tijd tot tijd werkt Puls graag samen met mensen uit ons netwerk. Zeker als het gaat om vraagstukken waar specifieke expertise voor noodzakelijk is. In dat kader geven we in deze nieuwsbrief Bart Magielse graag de gelegenheid om zichzelf en zijn werkzaamheden voor te stellen. We bevelen onze relaties van harte aan om persoonlijk kennis met hem te maken. U kunt dat rechtstreeks of eventueel via Puls doen.

Woonzorgvraagstukken aanpakken en richting geven

Na lange ervaring als bestuurder in de sector wonen en zorg voor senioren heb ik de switch gemaakt naar zelfstandig consultant voor woonzorgvraagstukken.

De rode draad in mijn ervaring is toch wel het dichterbij brengen van de zorg. Meer kleinschaligheid, meer sociale cohesie en minder institutionalisering waren vanuit de klantvraag steeds leidend. Het begon eind jaren tachtig met de realisatie van het zogenaamde satellietmodel in de Krimpenerwaard. Vier kleinschalige voorzieningen in plaats van een grotere zorgvoorziening. “Hiep, hiep hoera ik ben weer thuis,” meldde een advertentie in een lokaal suffertje. De advertentie was van een mevrouw die weer in een voor haar vertrouwde omgeving kwam wonen. Ze kwam terug uit een verder weg gelegen verpleeghuis. De basis op orde, maar de beleving maakt het verschil!

Nu een bewuste keuze voor een nieuwe uitdaging die verfrissend is en nieuwsgierig maakt.

Mijn advieswerkzaamheden richten zich breed op woonzorgvraagstukken, onderstaand de belangrijkste aandachtsgebieden tot nu toe.

Huisvestingsadviezen: ondersteunen ontwikkeling van een businesscase, transitievragen, scheiden van wonen en zorg en publiek/private oplossingen.

De vele oplossingsrichtingen in een zich steeds meer differentiërend landschap vragen om een goede doordenking van de missie en visie. Langjarige verplichtingen aangaan met toekomstbestendigheid en daarvoor draagvlak en draagkracht realiseren zijn complexe opgaven. De ondersteuningsvragen kunnen variëren van enkele gesprekken tot een meer uitgebreide projectondersteuning.

Ondersteuning aan Verenigingen van eigenaren van appartementencomplexen voor senioren.

Door de wijzigende omstandigheden ontstaan professionaliseringsvragen die om ondersteuning kunnen vragen. Naast het individualiseren van het dienstenaanbod en kostenreductie is aandacht voor het aangenaam wonen vaak onderbelicht.

Meedenken bij bestuurlijke vraagstukken

Coaching van bestuurders in een nieuwe werkomgeving. Hoe invulling te geven aan de relatie bestuurder-raad van toezicht en grip op de agenda zijn voorbeelden van vragen die soms makkelijker met een onafhankelijke externe adviseur besproken kunnen worden.

Graag ben ik beschikbaar voor een vrijblijvend gesprek om eventuele ondersteuningsvragen te verkennen.

Bart Magielse

22 februari 2018

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *