Van Coach naar Teamcoach: “Gelukkig: ‘Loslaten is niet verlaten’.”

Teamcoaching blog Thecla Hemmerlé Puls

“Teamcoaching: Vooral focussen op de interacties tussen teamleden en patronen in het team. Maar ook oog voor het individu!”

Al een flink aantal jaren coach ik mensen, vooral in de zorg, bij hun persoonlijke en of professionele ontwikkeling. Door de ontwikkelingen in de zorg en met name die naar zelfsturende/zelforganiserende teams, ontstaat er steeds meer behoefte aan teamcoaches. Voor mij dus een logische stap om mijn pallet aan coachvaardigheden uit te breiden. Althans dat dacht ik….

Tijdens mijn opleiding tot teamcoach kwam ik er meer en meer achter dat ik dingen af moest leren; dat wat voor mij vanzelfsprekend was, aandacht voor het individu, moest ik loslaten. Geen persoonlijke vragen, niet doorvragen naar wat dit voor diegene betekent en wat hij/zij daar moeilijk aan vindt, enz enz. Vooral focussen op het grote geheel; de interacties tussen teamleden en patronen in het team. Loslaten van het individu! Iets wat niet bij mij past, dacht ik….

Tijdens de begeleiding en verschillende observaties van teamontwikkeling, was er met name één vraag die mij steeds bezighield: “Waar blijft het individu in het team?”

Als teamcoach heb je o.a. als doel het team zo te coachen dat het team als één geheel de afgesproken resultaten behaald. Daar ligt de focus. Het individu is daaraan ondergeschikt; een ‘middel’, een ‘instrument’ ten dienste van het team. Het teambelang lijkt voor het eigen/individuele belang te gaan. Maar: ‘zoveel teamleden, zoveel mensen’; met eigen ideeën, overtuigingen, normen en waarden, gewoonten en gevoelens.

Inmiddels heb ik ervaren dat in dit soort processen het individu zeker een belangrijke plaats heeft. Tegelijkertijd merk ik dat het tijd vraagt. Tijd die nodig is voor het individu om zich te ontwikkelen als teamlid. Voor ieder teamlid op een eigen manier. Persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat wil niet zeggen dat iedereen dit ook in een gelijk tempo zal ervaren/doen. Als teamcoach zal je hier oog voor moeten hebben. En vaardigheden inzetten om de individuele ontwikkeling te bevorderen.

Voor mij betekent dit: “Gelukkig: ‘Loslaten is niet verlaten’.”

Ik hoor graag van je als je meer informatie wenst over mijn drijfveren en onze diensten op het gebied van (team)coaching.

thecla rondThecla Hemmerlé

Teamcoach, Coach, Accountmanager en Trainer

T: 06 45 57 84 90

E: t.hemmerle@puls.nl

Linkedin-icon 256x256Twitter_icon 256x256

 

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *