De Krabemmer

krabemmer

Ik gebruik graag metaforen. Laatst kwam ik de metafoor van de krabemmer tegen. Die gaat als volgt. Stop een krab in een emmer en met zijn sterke scharen klimt hij er zelf weer uit. Het is fascinerend om te zien hoe handig zo’n krab dat doet. Maar nu komt het bijzondere. Als je meerdere krabben in de emmers stopt gebeurt er iets merkwaardigs. 

Zo gauw één van de krabben probeert uit de emmer te klimmen, houden de anderen hem tegen. Ziet u het voor zich? De ontsnappende krab wordt door zijn collega’s naar beneden getrokken, elke keer als hij eruit wil klimmen. En zo ontsnapt er geen enkele krab aan het collectieve lot.

Het team als krabemmer
Iets dergelijks kun je zien in sommige teams. Het kan zijn dat een van de teamleden een goed idee heeft om iets te verbeteren en sterker nog, enthousiast voorstellen doet om te veranderen. Soms is het een leerling of stagiaire, soms een nieuwe collega. En al snel krijgt hij te horen, “ja, maar….” of,” hebben we al geprobeerd, lukt toch niet” of “zo gaan die dingen hier niet”.  Hij wordt automatisch weer de krabemmer ingetrokken en moet zich schikken in het lot van het team. Het lijkt soms wel een reflex,  een instinct (en dat is het eigenlijk ook). Het team is zich daarvan niet bewust, vindt zich zelf nuchter en zegt “zo gaat het nu eenmaal hier”. In dit type teams heerst de overtuiging: dingen zijn nu eenmaal zoals ze zijn en wij hebben geen invloed op onze omgeving. Sterker, de omgeving bepaalt. De  toeschouwer (bijvoorbeeld de teamcoach) die deze krabemmer ziet, verwondert zich over zoveel gelatenheid en vraagt zich af: zien ze niet hoe ze zichzelf de put in praten en alle initiatief om zeep helpen?

Uit de krabemmer
Inderdaad, het team ziet zelf vaak niet welke patronen ze gebruiken om zichzelf vast te praten. En daar ligt ook de oplossing. Boos worden, corrigeren, adviseren het heeft meestal niet veel zin en werkt vaak averechts.  Het team helpen, zich bewust te worden van de denkstijl die ze inzetten, wel. Het samenvatten van de opmerkingen die ze maken met daarbij vragen als: is dit nu helpend? Gaan jullie hiermee verder komen? brengt meestal al wat in beweging. Die kun je de goede richting op sturen met vragen als: wat zou je wél kunnen doen? Wat zou een eerste, kleine stap vooruit zijn?

Je hoofd als krabemmer
Soms zijn je eigen gedachten ook als een krabemmer. Dan gaan je goede ideeën en bedoelingen ten onder aan gedachten als: kan ik niet, lukt toch niet, gaat niet werken, etc. en verlam je jezelf. Van welke krabben heb jij last, die je verhinderen om te vernieuwen of te verbeteren?

Frans Rond Frans Hoogland

Directeur

06-22 48 78 58

f.hoogland@puls.nl

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *