Help! ik geef leiding aan een zelfsturend team!

succes na organisatieadvies

Voor de mensen die mij niet zo goed kennen een korte kenschets. Professioneel gezien heb ik, na mijn verpleegkundige opleidingsperiode, vanaf 1986 steeds een leidinggevende functie gehad. Met veel plezier en volgens mij waren de meeste mensen aan wie ik leiding heb gegeven best tevreden met mij als leidinggevende. Daarnaast waren de meeste opdrachtgevers erg tevreden over de dingen die ik als leidinggevende/manager bereikt heb. Tenminste dat dacht ik op te maken vanuit het feit dat ik meestal voor vervolg- of nieuwe opdrachten word gevraagd. Ik begin nu echter ernstig te twijfelen aan mijn ‘bestaansrecht’.

Wat is er namelijk aan de hand? Zelfsturende teams zijn hot! Dankzij de buurtzorgformule is zelfsturing verworden tot het hoogst bereikbare ideaal, als het om beleid en management gaat. Als ik alles wat er omtrent dit onderwerp leeft zo lees en hoor, dan snap ik dat heel goed. Teams werken effectiever, medewerkers zijn tevredener en, ook niet onbelangrijk, de cliënten zijn ook gelukkig.

Maar, zo vraag ik me af, wat heb ik dan toch al die jaren gedaan? Heb ik het grootste deel van mijn leven nutteloos werk gedaan? Heb ik teams tegengehouden in hun ontwikkeling? Was ik zelf de sta-in-de-weg als het om kwaliteitsverbetering ging? Hield ik de persoonlijke groei van medewerkers tegen?

Was meneer X, waarvan het team wist hoe hun collega een punaise in de rolstoel van de heer X legde (als hij niet naar bed wilde), zonder mij beter af geweest? Waren de dementerende bewoners bij het zorgteam, dat ‘s ochtends vast de pyjama onder de kleding aandeed (want dan waren ze ‘s avonds sneller klaar), zonder de leidinggevende beter afgeweest? Was het team waarbij een aantal medewerkers elkaar gewoon pestten zonder mijn leiding sneller geholpen? En dan hebben we nog het team waarvan een aantal collegae de helft van de werktijd zat te roken… En hadden de cliënten van het team, dat geen rekening hield met de BOPZ en heilig in hun eigen visie geloofde, zonder mij wel de juiste zorg gekregen?

Een ‘beetje flauw’ deze bespiegelingen. Wellicht heb ik teveel gezien en meegemaakt en is mijn geloof en vertrouwen in de medewerker als mens beschadigd. Ik was en ben echter nog altijd meer van de Y dan van de X theorie. Toch heb ik teveel ellende gezien, als gevolg van teams die zonder leidinggevenden werken, om me kritiekloos over te geven aan de aanhangers van zelfsturende teams. Ja, ik geloof erin dat ieder mens graag zelfstandig en volwaardig wil functioneren en ook (binnen zijn verantwoordelijkheidsbereik) kan functioneren. Zelfstandig ja, maar zelfsturend gaat me net te ver.  De X van Douglas McGregor bestaat wel degelijk. Sterker, hij ligt altijd op de loer en voor je het weet is hij er en zit als een olievlek midden in het team!

Kortom omwille van mijn eigen bestaansrecht, ondersteun ik medewerkers en teams om naar een zo’n hoog mogelijk mate van zelfstandigheid te komen. En houd ik mijn hart vast als mijn opdrachtgevers naar zelfsturende teams willen…

pa_rondRob Uijterwaal

Directeur

Telefoon: 06-22801879

E-mail: r.uijterwaal@puls.nl

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *