23 december 2015

Koken op de woning – Workshop

cooking2

 

In een kleinschalige woonvorm tracht men de dagelijkse gewoonte en wensen voort te zetten in een huiselijke sfeer. Het is waardevol de bewoner te betrekken bij het dagelijkse ritme. De maaltijden zijn hierbij van belang voor het teweeg brengen van herinneren van weleer. Koken met bewoners, makkelijk gezegd maar hoe doe je dat en wat moet je weten?

Doelgroep
Woonbegeleiders die werkzaam zijn in kleinschalige woonvoorzieningen.

Doelstelling van de training
De deelnemer heeft kennis over voeding en is in staat een maaltijd te bereiden samen en voor bewoners rekening houdend met wensen bewoners en voorschriften rondom voeding.

Duur
De training bestaat uit 1 dagdeel van 3 contacturen.

Inhoud en programma
In de workshop wordt aandacht besteed aan de beleving van voeding, kwaliteit van voeding, het samenstellen van een menu, het bereiden van een maaltijd, het betrekken van bewoners bij het koken, presentatie van de maaltijd, hygiënevoorschriften en dieetvoeding. Tijdens de workshop wordt samen een eenvoudige maaltijd bereid.

Extra
Werkbezoek: de trainer bezoekt voorafgaand aan de training de praktijk om casuïstiek te verzamelen om beter aan te sluiten bij de huidige praktijksituatie binnen de organisatie.

Maximaal aantal deelnemers
Aan de training kunnen maximaal 15 cursisten deelnemen.

Kosten
Kosten op aanvraag en op basis van uw specifieke organisatievraag.

Meer weten?

Neem contact op!

 

 

Frans Rond Frans Hoogland

Directeur

06-22 48 78 58

f.hoogland@puls.nl