Nelleke Vogel: “Een frisse, kritische blik, gericht op verbeteren!”

Nelleke Vogel over de “Puls toetsingen à la IGJ”

In 2017 en 2018 toetste Puls alle locaties van de Zonnehuisgroep Amstelland. De eerste toetsing werd door twee senior adviseurs gedaan. De daaropvolgende toetsingen werden door één adviseur gedaan, begeleid door een medewerker van een andere locatie dan de getoetste locatie. Deze medewerker was meestal een EVV maar ook een locatieverantwoordelijke liep mee. De meelopend medewerker kreeg ook een rol in de toetsing, met name in het doen van observaties ten behoeve van persoonsgerichte zorg. Onderstaand de testimonial van mevrouw Nelleke Vogel, de bestuurder van ZHGA.

“Vanuit de OR kwam enige tijd geleden de vraag: ‘Hoe weten we nu of we het goed doen en hoe kunnen we ons voorbereiden op een bezoek van de IGJ?’
Interne audits signaleren het een en ander maar externen kijken toch weer anders.
Ik ken Puls al lang, met goede ervaringen en weet dat Puls-toetsingen kritisch zijn, maar altijd gericht op het leren. En dat vind ik het belangrijkste: wat gaat goed en wat kan beter. Puls stimuleert dat een “eigen” zorgmedewerker de audit mede begeleidt. Dit is als zeer leerzaam en prettig ervaren. De audits wil ik samenvatten met “een frisse, kritische blik gericht op verbeteren”.

Nelleke Vogel, bestuurder ZHGA

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *