Paul van Gennip van het Parkhuis over de Puls IGZ toetsingen

logo parkhuis

“helder werd waar de verbeter-mogelijkheden liggen en het heeft medewerkers de ogen geopend voor zaken waar zij inmiddels geen oog meer voor hadden.”

portret p van gennip

Paul van Gennip, bestuurder bij Het Parkhuis

In het kader van Waardigheid en Trots loopt al een poos een programma in onze organisatie om tot een substantiële verbetering van de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening te komen, waarbij de nadruk ligt op de aspecten m.b.t. kwaliteit van leven. De mening en informatie van onze cliënten en hun familieleden staat daarin centraal. Die focus is al een poos dominant in onze organisatie aanwezig. Maar kwaliteit van zorg gaat óók over die aspecten, waar de cliënt en familie nauwelijks vragen over stelt, maar ze als vanzelfsprekend beschouwt, bijvoorbeeld kennis en vaardigheden over voorbehouden handelingen, medicatieveiligheid, vrijheidsbeperkende maatregelen etc.

Juist op die aspecten wilde ik weten hoe we ervoor staan. Daarnaast wilde ik mij een beeld kunnen vormen hoe we eruit zouden komen als de IGZ een bezoek zou afleggen.

Puls heeft op drie afdelingen een simulatie-inspectie gedaan aan de hand van de vigerende IGZ normen. Dat heeft ons een hoop opgeleverd, namelijk dat het beeld per afdeling verschilt, dat hiermee helder werd waar de verbeter-mogelijkheden liggen en het heeft medewerkers de ogen geopend voor zaken waar zij inmiddels geen oog meer voor hadden.

De samenwerking met Puls verliep buitengewoon soepel en leverde al binnen een week na het bezoek ook de rapportage aan conform het IGZ-rapportageformat. We hebben de afdelingen de rapportage verstrekt, met hen besproken en met hen een verbeterplan opgesteld. De drive om de schouders te zetten onder de verbeteringen is mede hierdoor erg groot.

Paul van Gennip

Bestuurder

Puls is buitengewoon trots dat wij het Parkhuis op een constructieve wijze tot dienst hebben kunnen zijn. Steeds meer zorg organisaties maken gebruik van onze set ‘derde ogen’ om tot nieuwe inzichten te komen en zo de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. In het kader van Waardigheid en Trots helpt Puls u de basis op orde te krijgen en de puntjes op de i te zetten!

Kennis maken met onze IGZ toetsingen kan al vanf € 250,-

Meer weten?

Neem contact op:


pa_rond
Rob Uijterwaal

Directeur

Telefoon: 06-22801879

E-mail: r.uijterwaal@puls.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *