STUDIEDAG: de IGZ, wat kan / moet ik ermee?

Silver chain in circle with an outstanding golden link - 3d render

Het rapport “Toezicht IGZ op 150 zorginstellingen” heeft veel los gemaakt. En ondanks alle kritiek en emoties, blijft het feit overeind staan, dat cliënten en mantelzorgers erop moeten kunnen vertrouwen dat de basis in de zorg op orde is. Dat kwaliteit, veiligheid, cliëntgerichtheid en professionaliteit gegarandeerd en vanzelfsprekend zijn.

Bestuurders vertrouwen hierbij op hun leidinggevenden en managers. Inmiddels heeft Puls meer dan 100 toetsingen à la IGZ uitgevoerd. De uitkomsten van deze toetsingen maken duidelijk dat dit vertrouwen niet altijd gerechtvaardigd is.

U kunt uw voordeel doen met onze kennis en ervaringen

Puls geeft u met deze studiedag de mogelijkheid snel, vooral heel praktisch en concreet uw kennis te vergroten. Daarnaast kunt u op deze dag uw ideeën ontwikkelen en uitwisselen over de manier waarop u met de IGZ thema’s om kunt gaan.

Wat moet er morgen anders dan vandaag?

Puls geeft u de gelegenheid in één dag úw antwoord op deze vraag te formuleren. Daarbij kijken we naar de inhoud van de vijf thema’s die de IGZ hanteert (en die naast wettelijke normen, ook onze eigen branchenormen bevatten). Wat is de inhoud, wat wordt er getoetst en hoe?

risisometerNaast het “wat” komt het “hoe” aan de orde. Vaak wordt kwaliteit en veiligheid geassocieerd met checklists en controle. Is dat de enige manier om te borgen? En hoe vind je als leidinggevende het midden tussen controle en vertrouwen?

Deze studiedag bevat veel praktische informatie en hoe deze concreet in praktijk te brengen. Kortom we beantwoorden de vraag: wat ga je morgen anders doen dan vandaag om de basis op orde te brengen en te houden?

Het programma

  • “De basis op orde”, waar gaat dat eigenlijk over? We bespreken de inhoud van de vijf thema’s aan de hand van de openbare IGZ lijsten en wisselen daarover tips uit.
  • “Boven en onder de waterlijn”. We verkennen de drie samenstellende aspecten van kwaliteitsdenken: de feiten, de cultuur en motivatie; wat kan en wat moet je daar mee?
  • Het controle – vertrouwen dilemma; hoe ga je als leidinggevende hiermee effectief om?
  • Borgen ≠ Afvinken. Hoe borg je de PDCA cirkel op een speelse én motiverende manier?
  • Een kwaliteitscultuur: wat houdt dat in en wat kan een leidinggevende daaraan bijdragen..?
  • Jouw eigen rol als leidinggevende: hoe word je van een speelbal de spelverdeler?

Locatie

De studiedag vindt plaats op 30 september a.s. in ons trainingslokaal: Lange Schaft 13 B-3 in Houten. Inloop vanaf 9.00 en start om 9.30. Rond 17.00 sluiten we af met een drankje.

Inschrijving en kosten

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar:

Puls, Lange Schaft 13 B-3, 3991 AP Houten of te mailen naar info@puls.nl.

De kosten van de studiedag bedragen € 325,00 per persoon. Over dit bedrag is geen BTW verschuldigd. Hierin is tevens inbegrepen lunch, koffie en thee en dergelijke.

Zodra uw inschrijving en betaling binnen is, ontvangt u van ons de verdere informatie.

Incompany

Op verzoek kan de studiedag ook incompany worden aangeboden. Neem voor nadere informatie contact op met Puls consultancy & interim-management.

Korting

Bij aanmelding van vier personen vanuit dezelfde organisatie, is deelname van één persoon gratis.

Voor meer informatie:

Frans Hoogland
E f.hoogland@puls.nl
M 06-22487858
T   030-6703450
I   www.puls.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *