Talenten ontdekken met het Puls assessment

assessment

Assessments oude en nieuwe stijl

Jarenlang keken we naar het aannemen en laten doorgroeien van kandidaten en medewerkers door de bril van risicobeheersing. Assessments dienden als selectie instrument, om te kijken naar waar een kandidaat of medewerker al dan niet voldeed aan de functie-eisen. Dat is tamelijk eenzijdig en doet geen recht aan de potentie die iedere kandidaat of medewerker in zich draagt.

Tegenwoordig zijn we veel meer (ook) op zoek naar de meerwaarde van een kandidaat of medewerker en hoe deze te ontwikkelen. Wat zijn zijn/haar motivatie, talenten en competenties? Op welke manier kan de kandidaat of medewerker van meerwaarde zijn voor de organisatie? Hoe zijn talenten en competenties verder te ontwikkelen en te gebruiken?

Van gegevens naar informatie

Assessments op zichzelf leveren veel gegevens op en tegenwoordig hebben de nodige vragenlijsten, waarmee we nóg meer gegevens kunnen verzamelen. Dat is echter niet meteen de informatie die we nodig hebben om ontwikkelingsvragen te beantwoorden. Daarvoor is interpretatie nodig, betekenisgeving door het leggen van verbanden; op zoek gaan naar onderliggende patronen.

Wat op zijn minst zo belangrijk is, een actieve rol van de kandidaat of medewerker. Het kunnen inzetten motivatie en talenten vormt immers zijn/haar verbinding met de organisatie. Dáár zit de match waar organisatie en kandidaat of medewerker beter van worden en mee verder kunnen.

De meerwaarde van het Puls assessment

En daar ligt voor u als klant ook de meerwaarde van Puls. Voor onze assessments gebruiken wij state –of-the-art instrumenten, ontwikkeld door Meurs HRM. Maar onze daadwerkelijke meerwaarde (talent zo u wilt) is ons vermogen om alle beschikbare informatie te duiden naar uw situatie en vraagstelling. We kennen de zorg-wereld van buiten en van binnen. We spreken de taal van medewerkers, leidinggevenden en managers in de zorg-organisaties.

We zijn in staat om het gesprek (en soms meerdere gesprekken) te voeren met de kandidaat of medewerkers over motivatie, assessmentcompetenties en talenten. In onze rapportage geven we u een helder beeld van de mogelijkheden van de kandidaat of medewerker, hoe deze verder te ontwikkelen en hoe om te gaan met eventuele belemmeringen. Zonder waardeoordeel en als input voor de sollicitatieprocedure , ontwikkelings-, coaching- of oriëntatietraject.

The Proof of the Pudding….

Mooi verhaal, maar is dat werkelijk zo? “The Proof of the Pudding is in the Eating’. Wij bieden u aan in de maanden juni, juli en augustus tegen gereduceerde kosten een assessment af te nemen. U betaalt voor een eerste assessment slechts € 250,-.

Meer weten? Neem contact op!

Frans RondFrans Hoogland

Directeur

06-22 48 78 58

f.hoogland@puls.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *